Camera van het jaar 2014: Nikon D750

Voor het eerst verkrijgbaar op 12 september 2014: De Nikon D750 is een verbluffende camera met technologieën. Door menig kenner werd de D750 later dat jaar uitgeroepen tot camera van het jaar. De Nikon D750 gaf een nieuwe betekenis aan fotografie met verbluffende foto’s zoals niemand ze ooit had gezien.
Inmiddels zijn we 7 jaar verder. Er is heel veel gebeurd in de fotografiewereld. Veel nieuwe technologieën en handige snufjes zijn toegevoegd aan de nieuwste camera’s. Zo ondersteunen veel nieuwe DSLR camera’s UHS-II SD kaarten. De Nikon D750 maakt nog gebruik van twee UHS-I SD kaartsloten. We gaan kijken of de Nikon D750 echt zo toekomstbestendig is als we in 2014 dachten, of dat deze camera de aanschaf toch niet meer waard is. Of misschien heb je dit pareltje in huis en wil je weten of het tijd is om iets nieuws aan te schaffen. Je leest het hieronder.

Wil je meer lezen over een nieuwere spiegelreflexcamera van Nikon, lees het dan in een andere blogtekst.

Type cameraFull-frame DSLR / Spiegelreflexcamera
Geschikt voorProfessional / Hobbyist – hoofdzakelijk fotografie
OndersteuningFull HD 60FPS, HD 60FPS
Aantal Megapixels24.3 CMOS sensor
Type beeldscherm3.2 Inch Wide Viewing Angle TFT LCD
VerbindingsmogelijkhedenGPS, Wi-Fi
Geheugenkaartsloten2x UHS-I SD
Gewicht750 gram

Fotografie en film met de D750 in 2021 voor jouw geheugenkaart

De Nikon D750 is een DSLR camera dat geschikt is voor zowel fotografie als videografie. Alle bestanden kunnen op jouw SD kaart worden opgeslagen.

De Nikon D750 beschikt over een indrukwekkende 24.3MP CMOS sensor en is compatibel met veel van de beste NIKKOR lenzen. Het is dan ook niet gek dat de D750 nog altijd foto’s schiet van verbluffende kwaliteit. Deze lichtgewicht camera doet qua fotografie absoluut niet onder voor de nieuwere hedendaagse camera’s. Met name voor stille beelden is de D750 een geweldige camera die je nooit in de steek zal laten wanneer je hem gebruikt in combinatie met de beste SD kaarten.
Voor video-opname zit het wel iets anders. De meeste hedendaagse camera’s zijn geschikt voor 4K video in 30FPS (soms zelfs 60FPS!). De Nikon D750 ondersteunt maximaal 1080p Full HD op 60FPS. Natuurlijk zijn dit beelden van prima kwaliteit, maar als jij het type bent dat alles op film vast wil leggen, zul je eerder willen kijken naar nieuwere modellen met 4K UHD ondersteuning.
Het gebruiksgemak van de D750, gecombineerd met het feit dat de camera prachtige foto’s schiet, maakt dat deze DSLR een geweldige keuze is voor zowel de professionele fotograaf als de hobbyist wanneer het gaat om landschapsfotografie, wildfotografie of portretfotografie.

De beste geheugenkaarten/SD kaarten

De Nikon D750 met een geheugenkaart van Samsung. De SD kaart van Samsung, Pro Plus, is geschikt om voor deze DSLR camera te gebruiken.

Ben je in het bezit van de Nikon D750 en wil je op pad om mooie foto’s te gaan maken? Dan zit je er niet op te wachten dat je er thuis achter komt dat niet alle beelden zijn opgeslagen. Daarom is het belangrijk om de juiste SD kaarten te gebruiken voor dit mooie toestel. De geheugenkaarten moeten snel en groot genoeg zijn om jouw creativiteit bij te kunnen houden. Het alom bekende merk Samsung produceert sinds kort een hele krachtige lijn geheugenkaarten met ongekende snelheden. Deze geheugenkaarten zijn verreweg de beste kaarten voor de Nikon D750. Met een leessnelheid van 160MB/s en een schrijfsnelheid van 120MB/s zijn de ‘Samsung Pro Plus SDXC V30 U3 UHS-I’ kaarten de snelste UHS-I SD kaarten op de markt. Houd er wel rekening mee dat de Nikon D750 geheugenkaarten tot en met 128GB ondersteunt.

Doet de Nikon D750 nog mee?

De Nikon D750 met diverse geheugenkaarten. Vele SD kaarten tot 128GB zijn geschikt voor deze spiegelreflexcamera.

Zeven jaar na de release van de D750 kunnen we nog altijd stellen dat het een fenomenale DSLR is die zijn tijd ver vooruit was. Voor de meeste takken van fotografie is deze camera nog altijd een geweldige keuze. Ben je geïnteresseerd in fotografie, dan is de Nikon D750 nog altijd de aanschaf waard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.