Dé keuze voor de professional: Nikon D6

April 2020 zag de Nikon D6 zijn officiële release. Dit betekende echter niet dat iedere geïnteresseerde direct zijn pre-order binnen had. De prestaties van deze spiegelreflexcamera maakt hem bijzonder gewild onder menig professional. De hype is er inmiddels natuurlijk wel vanaf, maar deze camera is nog altijd zeer gewild. Met zijn tweetal XQD / CFExpress Type-B sloten kun je gebruik maken van de snelste geheugenkaarten op de markt: CFExpress Type-B kaarten. De Nikon D6 maakt niet voor niets gebruik van deze super snelle kaarten.

Ben je toch opzoek naar een ander type camera, lees dan gauw ook de tekst over de Nikon Z5 systeemcamera!

Type cameraDSLR / Spiegelreflexcamera
Geschikt voorSport- en actiefotografie, professioneel gebruik
Ondersteuning4K 30FPS, Full HD 60FPS
Aantal Megapixels20.8 CMOS sensor
Type beeldschermTFT Touch-sensitive LCD
VerbindingsmogelijkhedenGPS, Wi-Fi, Bluetooth
Geheugenkaartsloten2x XQD / CFExpress Type-B
Gewicht1270 gram

Nikon D6 – Revolutionair: Niet van buiten, maar van binnen

De Nikon D6 valt enorm in de smaak bij professionele fotografen voor alle soorten fotografie

Het design van de Nikon D6 is zeer ergonomisch, maar is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Dit was ook niet nodig, de D5 lag immers ook erg prettig in de hand. Waar de D6 wél enorm vooruit is gegaan zijn de technische specificaties. Op dit gebied is de Nikon D6 een ware revolutie en dit is dan ook de reden dat zo veel professionals lang hebben gewacht op deze spiegelreflexcamera.

Er kan een groot assortiment aan prachtige lenzen worden aangesloten op de Nikon D6 body, zodat je voor elke situatie de geschikte lens paraat hebt. Daarnaast heeft Nikon haar autofocussysteem vernieuwd en verbeterd, waardoor de Nikon D6 verreweg de beste autofocus heeft om elk detail haarscherp in beeld te kunnen brengen. De EN-EL 18c Li-ion batterij maakt het mogelijk om tot zo’n 3580 foto’s te schieten of tot 105 minuten HD video op te nemen voordat de batterij leeg is en opnieuw dient te worden opgeladen.
Dankzij de nieuwe Expeed 6 processor kan de Nikon D6 tot 14FPS burst-opnames maken. Dit maakt de D6 de perfecte metgezel voor sport- en actiefotografie. De beste shots laten niet op zich wachten. Daarom is de Expeed 6 processor een ware uitkomst om nooit een shot te hoeven missen.

Dit is ook direct de reden dat deze camera over twee CFExpress Type-B kaartsloten beschikt. Je kunt je voorstellen dat je hele snelle geheugenkaarten nodig hebt om bursts van deze kwaliteit weg te schrijven. Een goede keuze voor deze spiegelreflexcamera is de SanDisk Extreme Pro CFExpress card Type B (zie foto)

Nikon D6 – XQD of CFExpress Type-B: Wat is beter?

Voor de Nikon D6 is er de keuze uit 2 geheugenkaarten, de XQD of CFExpress type B. Zo kun je alles blijven fotograferen zonder problemen.

De Nikon D6 beschikt dus over twee XQD / CFExpress Type-B kaartsloten. Qua prijs zijn deze kaarten redelijk vergelijkbaar. Waar het grote verschil in zit zijn de lees- en schrijfsnelheden. CFExpress Type-B kaarten kunnen veel sneller wegschrijven dan XQD kaarten, welke maximaal 400MB/s wegschrijven. CFExpress Type-B kaarten van SanDisk schrijven data weg tot maar liefst 1400MB/s. Nu kun je je afvragen of je deze snelheid nodig hebt. Het antwoord is simpel: Om op maximale resolutie burst-opnames te maken en 4K 30FPS video op te nemen is een snelle CFExpress Type-B kaart absolute noodzaak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.