Nikon D500, de spiegelreflexcamera met een geavanceerd en compact design!

De Nikon D500 is een spiegelreflexcamera uit de DX-serie van Nikon. Deze spiegelreflexcamera wordt ook wel gezien als het broertje van de D5 en is afkomstig uit januari 2016. Overigens zijn er door de jaren heen wel diverse firmware-updates geweest om de Nikon D500 up-to-date te houden. De camera biedt een compact en robuust design. Ondanks het compacte design levert deze camera zeker geen mindere prestaties. Hij beschikt over een 20,9 Megapixel CMOS-sensor en een EXPEED 5 beeldprocessor neem je tot 10 beelden per seconde op. Zowel bij enkele foto’s als in burst-modus maak je zeer hoogwaardige opnames. Ook is het mogelijk om in 4K te filmen met 30 frames per seconde of Full HD met 60 frames per seconde. De Nikon D500 beschikt over een ingebouwde Wi-Fi functie en Bluetooth waarmee je kunt verbinden met andere apparaten om foto’s of video’s uit te wisselen. Via het 3,2-inch kantelbare LCD-touchscreen met volledige beelddekking kun je gemakkelijk door opnamen bladeren, nabewerking vereenvoudigen en beelden delen. Om deze beelden te kunnen opslaan is een geheugenkaart een vereiste.

Wil je deze Nikon D500 verder ook vergelijken met een andere spiegelreflexcamera van Nikon? Lees dan ook zeker een andere tekst!

Hoe kan je het maximale uit de Nikon D500 halen?

De spiegelreflexcamera Nikon D500 is een zeer goede camera voor professioneel gebruik, in combinatie met een CFExpress kaart of andere geheugenkaarten.

De Nikon D500 schiet beelden in hoge resolutie en kwaliteit. Hierdoor zullen de bestanden op de buffer van de camera een stuk groter zijn dan wanneer ze in een lagere resolutie geschoten zijn. Dit betekent dus dat een snelle geheugenkaart vereist is. De Nikon D500 heeft 2 geheugenkaartsloten, namelijk een CFexpress kaartslot en een SD kaartslot die UHS-II (snelheidsklasse) compatibel is. De camera ondersteunt overigens kaarten tot 512 GB. Met name deze CFexpress kaarten bieden uitzonderlijk hoge overdrachtssnelheden. Hierdoor kunnen de 4K-beelden gemakkelijk worden weggeschreven.

Nikon D500 specificaties:

De Nikon D500 spiegelreflexcamera biedt verbindingsmogelijkheden via WiFi en Bluetooth. De geheugenkaarten kunnen aan de zijkant worden gestopt in de Nikon D500.
Type camera:Spiegelreflexcamera
Geschikt voor:Professionele fotograaf, expert
Ondersteuning:Ultra HD (4K), Full HD (1080p), HD ready (720p)
Aantal Megapixels:20,9 Megapixel
Type beeldscherm:Kantelbaar LCD-touchscreen
Verbindingsmogelijkheden:Wi-Fi, Bluetooth 4.1
Geheugenkaartslot:XQD/CFexpress, SD, SDHC, SDXC (UHS II compatibel) tot 512 GB
Gewicht:760g

De Nikon D500 is dus een compacte spiegelreflexcamera met een robuust design en prachtige prestaties op het gebied van foto en video. Deze camera is uitermate geschikt voor de professionele fotograaf of expert. Met een CFexpress kaart kun je gebruik maken van uitzonderlijke snelheden waarmee je betrouwbaar en snel kunt genieten van geschoten beelden. Ook is het mogelijk om deze beelden te delen met vrienden of familie via de ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth functies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.