Betaalbare perfectie – Met de Nikon Z5 heb je alles in huis!

De Nikon Z5 is voor het eerst verschenen in augustus 2020 en direct overal uitverkocht. Één ding is duidelijk: Iedereen wil deze camera hebben. Zowel de hobbyist als de professional heeft interesse in de nieuwe Nikon Z5 systeemcamera. Maar wat maakt deze camera nu zo onderscheidend van de rest?

Hoge prestaties waren nog nooit zo betaalbaar met de Nikon Z5

De systeemcamera Nikon Z5 voor de perfecte fotografie. Hoge prestaties voor de mooiste foto's.

De nieuwe Nikon Z5 systeemcamera is voor professional en hobbyist een ideale uitkomst. Deze full-frame systeemcamera is een geweldige keuze voor RAW fotografie (24,3 megapixel), maar zeker ook voor 4K UHD video tot 30 frames per seconde.
De camera is erg licht en is met zijn CMOS FX sensor perfect voor sport- en actiefotografie. Verder corrigeert de Nikon Z5 ook schokken, zodat je foto’s altijd perfect zijn. Ondanks het feit dat de camera zeer veel in zijn mars heeft, is de camera zeer betaalbaar. Deze systeemcamera kost bij lancering in augustus 2020 slechts €1130,-!
De Nikon Z5 is een Dual-slot camera en ondersteunt 2x UHS-II SD kaarten. Dit is niet ook gek: Om 4K UHD video en RAW foto’s weg te schrijven is een snelle UHS-II SD kaart absoluut noodzakelijk.

Wat heeft de Nikon Z5 allemaal te bieden?

Nikon Z5 is een goede systeemcamera voor alle fotografen. Een goede SD kaart is wel super belangrijk.

Laat je creativiteit te loop gaan door te spelen met verschillende lenzen. Zo kun je elk moment perfect vastleggen en opslaan op jouw SD kaart. De Nikon Z5 heeft veel van zijn specificaties afgekeken van zijn nog betere broertje, de Nikon Z6. Voor fotografie beschikt de camera over een CMOS FX sensor van 35,9mm bij 23,9mm met 24,3 megapixel. De Nikon Z5 ondersteunt 12/14 bit NEF (RAW), JPEG en de mogelijkheid om foto’s in beide formaten op te nemen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je allebei de sleuven van je Nikon Z5 voorziet van de juiste geheugenkaart.

Ook voor video is de Nikon Z5 zeer geschikt. Je kunt maximaal 30 minuten aaneengesloten beeldmateriaal opnemen in MOV en MP4 formaat. De camera is geschikt voor Full HD video tot 60FPS en 4K UHD video tot 30 FPS. De gevoeligheid van de microfoon in de camera kan worden aangepast om ruis te dempen of juist de stilste geluiden op te kunnen vangen. Ook is het mogelijk om Time-Lapse beelden op te nemen. Met de juiste SD kaart kan dit zelfs in 4K UHD!

Geheugenkaarten voor de Nikon Z5

Voor de Nikon Z5 heb je een goede SD kaart nodig. Hiervoor is de SanDisk Extreme Pro UHS-I SD kaart zeer geschikt.

We kunnen het er over eens zijn dat de Nikon Z5 veel te bieden heeft. Maar om dit ook uit de camera te kunnen halen is het belangrijk dat je de juiste SD kaart gebruikt. Daar staat tegenover dat je, wanneer je slechts bepaalde functies van de camera gebruikt, niet altijd de snelste en duurste SD kaart nodig hebt.
Is fotografie je hobby en maak je zo nu en dan een mooie foto? Dan kun je met een snelle UHS-I SD kaart goed uit de voeten. Ook voor Full HD video is een snelle UHS-I SD kaart gewoon voldoende. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan de SanDisk Extreme Pro UHS-I SD kaart.

Voor een ieder die fotografie als beroep heeft en geen shot wil missen, echter, is het noodzaak dat je gebruikmaakt van een UHS-II SD kaart. Denk hierbij aan de SanDisk SD kaart Extreme Pro V90 UHS-II. Met 300MB/s leessnelheid en 260MB/s schrijfsnelheid is deze kaart dé keuze voor je Nikon Z5.
Beide SD kaart sleuven ondersteunen een UHS-II SD kaart. Dit betekent echter niet per se dat je twee super snelle SD kaarten nodig hebt. Neem je beelden dubbel op in verschillende resoluties, dan kun je wellicht in de tweede SD kaart sleuf een UHS-I SD kaart gebruiken. Maak je liever een back-up van al je 4K UHD video, dan is het wel noodzakelijk om voor twee snelle SD kaarten te gaan. Op zoek naar meer informatie over 4K video? Lees dan een blogpost over 4K UHD videografie.

Waarom de Nikon Z5?

De systeemcamera's Nikon Z5 en Z6.

Om een lang verhaal kort te maken: De Nikon Z5 is een stuk voordeliger dan de Nikon Z6, maar levert zeer vergelijkbare prestaties. En die prestaties liegen er niet om. Wil je 4K UHD video schieten als nooit tevoren en geen enkel shot missen zonder al te veel geld uit te moeten geven, dan is de Nikon Z5 de beste camera voor jou!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.