Een fotowedstrijd winnen door de beste camera en geheugenkaart!

Het is de droom van iedere fotograaf, het winnen van een fotowedstijd. Echter komt dit niet even aanwaaien. Er gaan veel voorbereidingen aan vooraf. Het is veel oefenen en dingen proberen met jouw camera. Ook is het van belang dat je over de juiste spullen beschikt. Naast een goede camera is een snelle geheugenkaart ook belangrijk. Waarom een snelle geheugenkaart noodzakelijk is lees je verder in deze blog. Verder wordt er ook advies gegeven met welke camera jij mogelijk een fotowedstrijd kunt winnen.

Populaire fotowedstrijden voor fotografen

National Geographic organiseert jaarlijks een fotowedstijd voor de mooiste foto's op wellicht jouw geheugenkaart.

De meest populaire internationale fotowedstrijd is de National Geographic Fotowedstrijd 2022. Deze wordt jaarlijks gehouden. De drie thema’s waarin foto’s kunnen worden ingezonden zijn dieren, landschap en mensen. De foto’s van de geheugenkaarten die worden ingezonden worden door allerlei juryleden beoordeeld op factoren. Enkele factoren zijn compositie, kleur en belichting. Het is van belang dat de foto’s die jij maakt met de camera dus hieraan voldoen. Verder moet je jezelf kunnen onderscheiden van de rest. Hiermee vergroot je de kans om ook daadwerkelijk een prijs te winnen met jouw foto van jouw geheugenkaart.

Naast deze grote fotowedstrijden zijn er natuurlijk nog talloze andere wedstrijden. Deze zijn tegenwoordig allemaal online te vinden. De fotowedstrijden verschillen op diverse gebieden. Ze verschillen in thema, prijzen, criteria, jury en ga zo maar door. Daarom adviseer ik je om je eerst goed in te lezen voordat je je inschrijft. Eén ding staat wel centraal bij elke fotowedstrijd, wie de mooiste foto maakt op de geheugenkaart wint.

De beste camera’s voor de mooiste beelden op jouw geheugenkaart

Met de Nikon Z7 II en de juiste geheugenkaart maak jij kans om een fotowedstijd te winnen.

Het merk Nikon zal je vast wel herkennen. Deze produceert allerlei soorten camera’s van hoogwaardige kwaliteit. Zo ook de Nikon Z7 II. Dit is een systeemcamera waarmee je een voorsprong hebt op je tegenstanders tijdens een fotowedstrijd. De Nikon Z7 II beschikt over twee geheugenkaartensloten. Er kan gebruik worden gemaakt van een CFexpress Type-B kaart of SD kaart. Hierover meer in het volgende hoofdstuk!

De Nikon Z7 II beschikt over 2 EXPEED-processoren. Hierdoor kunnen full-frame beelden zonder enige problemen worden geschoten op jouw geheugenkaart. Verder beschikt de Nikon Z7 II over een 45,7 Megapixel CMOS-sensor. Dit type sensor zorgt voor een hoge beeldkwaliteit. Hieronder is een tabel weergegeven met enkele specificaties van de camera.

MerkNikon
Type cameraSysteemcamera
Aantal megapixels45,7 megapixels
Type geheugenkaart gebruikCFexpress Type-B en SD kaart
Gewicht710 gram inclusief accu en geheugenkaart

De Nikon Z9 is ook een zeer goede camera die ervoor kan zorgen dat jij de fotowedstrijd wint. Deze systeemcamera is in eind 2021 geïntroduceerd op de markt. Sindsdien is het een van de beste camera’s op de markt. Wil je meer informatie hebben over de Nikon Z9? Lees dan de blog hierover.

Hoe belangrijk is een goede geheugenkaart?

Een goede geheugenkaart is heel belangrijk voor jouw camera. Zo kan er een micro SD kaart, SD kaart of CFexpress geheugenkaart in jouw camera.

Een goede geheugenkaart is net zo belangrijk als de camera zelf. De Nikon Z7 II maakt gebruik van de CFexpress Type-B en SD kaart. De lees- en schrijfsnelheid spelen hierbij een grote rol. Je kunt namelijk wel een hele mooie camera hebben, maar als de CFexpress Type-B kaart of SD kaart dit niet kan wegschrijven kun je geen gebruik maken van de beste features van je camera. Het is dus van belang om te bepalen welke snelheden jouw CFexpress Type-B of SD kaart moet beschikken. Hierdoor kun je tijdens je trip blijven fotograferen zonder problemen omtrent het opslaan van de foto’s. Ook zal de opslagcapaciteit van de geheugenkaart een rol gaan spelen. De SD kaart bijvoorbeeld is in vele opslagcapaciteiten beschikbaar. Denk hierbij aan 32GB, 64GB of 128GB. Deze keuze hangt af van de hoeveelheid foto’s of video’s jij wilt gaan maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.