Nikon Z6 II, de krachtige systeemcamera met uitzonderlijke prestaties!

De Nikon Z6 II is een digitale systeemcamera waarmee je prachtige beelden kan schieten. De Z6 II is de opvolger van de eerder uitgebrachte Z6 en is op allerlei vlakken verbeterd. Met zijn 24,5 Megapixel full-frame CMOS-sensor schiet je beelden in 4K met 60 frames per seconde en Full HD met 120 frames per seconde. Daardoor kunnen er beelden geschoten worden in hoge resolutie en door de dubbele EXPEED 6 beeldprocessor werkt de camera razendsnel. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 14 beelden per seconde te schieten. De Nikon Z6 II heeft een 3,2-inch LCD-touchscreen met volledige beelddekking en tot wel 3,69 miljoen beeldpunten. Ook beschikt de Nikon Z6 II over een ingebouwde Wi-Fi-functie en Bluetooth 4.2. Hiermee kan de camera verbinding maken met andere apparaten en firmware-updates via SnapBridge downloaden. Overigens is het gebruik van een geheugenkaart een vereiste om al deze bestanden op te slaan. De CFExpress kaart is een voorbeeld van zo’n geheugenkaart, lees gauw verder voor meer over deze CFExpress geheugenkaarten.

Ben je toch meer opzoek naar een spiegelreflexcamera van Nikon? Lees dan ook een andere tekst over een zeer gewilde camera!

Hoe haal ik het maximale uit de Nikon Z6 II?

De Nikon Z6 II met een CFExpress geheugenkaart om alle foto's op op te slaan

De Nikon Z6 II schiet voortdurend beelden van hoge kwaliteit. Dit betekent wel dat de bestanden van deze beelden steeds groter zullen worden. De buffer (het tijdelijke interne geheugen) van de camera komt hierdoor onder druk te staan. Zaak is dus dat de bestanden op de buffer snel worden weggeschreven naar de geheugenkaart zodat mogelijke problemen met de beelden voorkomen kunnen worden. De Nikon Z6 II heeft 2 geheugenkaartsloten, namelijk een UHS-II compatibel SD-kaartslot en een XQD/CFexpress Type-B kaartslot. Het geheugen van de camera is overigens uitbreidbaar tot 256 GB. Het opslaan van de beelden kan onder andere met de CFexpress Type-B kaarten van Sony, namelijk de Sony CEB-G CFexpress Type-B Tough kaarten. Deze kaarten kunnen een leessnelheid behalen tot 1700 MB/s en een schrijfsnelheid van 1480 MB/s. Kortom, deze kaarten zijn uitermate geschikt om met de Nikon Z6 II in 4K tot 60 FPS beelden te schieten. Ook zijn ze zeer robuust en duurzaam gebouwd.

De specificaties voor de Nikon Z6 II

De Nikon Z6 II systeemcamera met 2 geheugenkaarten: een XQD en CFExpress kaart
Type camera:Systeemcamera
Geschikt voor:Professionele fotograaf, expert
Ondersteuning:Ultra HD (4K), Full HD (1080p), HD ready (720p)
Aantal Megapixels:24,5 Megapixel
Type beeldscherm:3,2-inch LCD-touchscreen
Verbindingsmogelijkheden:Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Geheugenkaartslot:XQD/CFexpress, SD (UHS II compatibel) tot 256 GB
Gewicht:705 g

De Nikon Z6 II is dus een geavanceerde systeemcamera met uitzonderlijke prestaties en mogelijkheden. Met zijn 24,5 Megapixel full-frame CMOS-sensor schiet de camera de beste beelden mogelijk en kun je hier optimaal van genieten door zijn intuïtieve design. Met een CFexpress Type-B kaart behaal je de beste prestaties om het opslaan van geschoten beelden zo makkelijk mogelijk te maken. Ook is het mogelijk om de camera te verbinden met andere apparaten via ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth en kunnen er back-ups gemaakt worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.