Nikon Z7 II, de krachtigste systeemcamera voor foto’s en video-opnamen!

Deze blogtekst gaat over de Nikon Z7 II systeemcamera. Wilt u deze vergelijken met de vorige versie, Nikon Z6 II? Lees dan ook zeker de blogtekst hierover.

De Nikon Z7 II

De Nikon Z7 II is de nieuwste variant van de Z serie. Het is een systeem camera voor zeer goede kwaliteit foto's en video's.

Met de Nikon Z7 II kun je de meest hoogwaardige video’s en foto’s schieten in zowel fel licht als in complete duisternis. Vanwege zijn 2 EXPEED-processoren, die uitzonderlijke snelheden bieden voor een camera, kunnen full-frame beelden moeiteloos geschoten worden in de hoogste resolutie voorhanden. Ook beschikt de Nikon Z7 II over een 45,7 Megapixel CMOS-sensor die zorgt voor een adembenemende hoge beeldkwaliteit. Video-opnamen kunnen namelijk geschoten worden in 4K tot wel 60 FPS en Full HD in tot wel 120 FPS. Daarnaast beschikt de camera over een kantelbaar 3,2 inch LCD-touchscreen scherm met ongeveer 2,1 miljoen beeldpunten met een volledige beelddekking voor de best mogelijke weergave van geschoten beelden. Ook kun je de camera verbinden met Wi-Fi en Bluetooth 4.2 voor optimale connectiviteit met al je digitale apparaten. Hiermee kun je ook draadloos beelden delen met al je vrienden of familie of back-ups maken. Voor mogelijke back-ups van beelden op de Nikon Z7 II is wel in eerste instantie een geheugenkaart (of zelfs 2 bij dit desbetreffende model) een vereiste.

Wat heb je nodig om het maximale uit de Nikon Z7 II te halen?

De Nikon Z7 II met een CFExpress geheugenkaart van SanDisk.

De Nikon Z7 II schiet foto’s en maakt video’s in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Het gevolg hiervan is wel dat de beelden die gemaakt worden sneller een grotere bestandsgrootte hebben. Dit is al helemaal het geval als er beelden geschoten worden in 4K op 60 FPS, de hoogste mogelijke resolutie. Deze beelden komen eerst terecht op de buffer van de camera. Dit is het interne geheugen van de camera, wat overigens maar 2 GB is, en hier komt in dat geval zeer snel druk op te staan. Zaak is dus dat deze beelden zo snel mogelijk worden weggeschreven van de buffer naar een geheugenkaart. De Nikon Z7 II beschikt over een XQD/CFexpress Type B kaartslot en een UHS-II SD-kaartslot. Je kunt beide geheugenkaarten gebruiken als primaire opslag of om back-ups vanaf te maken. Het merk SanDisk, het grootste A-merk in geheugen -en dataopslag, biedt voor beiden typen uitstekende kaarten. Daarbij gaat het om de SanDisk Extreme Pro CFexpress Card Type B en de SanDisk Extreme Pro SD-kaart UHS-II V90. Het gebruik van de CFexpress Type B kaart zorgt voor extreem hoge overdrachtssnelheden. Dit maakt van het leegmaken van de buffer een uiterste snelle en simpele taak.

Type camera:Systeemcamera
Geschikt voor:Professionele fotografie, voor de expert of gevorderde gebruiker
Ondersteuning:UHD (4K), Full HD (1080p), HD ready (720p)
Aantal Megapixels:45,7 Megapixel
Type beeldscherm:kantelbaar LCD touchscreen scherm
Verbindingsmogelijkheden:Bluetooth en WI-FI
Geheugenkaartslot:UHS-II compatibel SD, SDHC, SDXC, CFexpress Type B, XQD
Gewicht:705 gram met geheugenkaart en accu

De Nikon Z7 II is dus een zeer krachtige systeemcamera die enorm veel prachtige features heeft om de uitzonderlijkste video’s en foto’s te maken. Met zijn 45,7 Megapixel sensor maak je beelden in de hoogste beeldkwaliteit en deze beelden zijn ook zeer gedetailleerd bij zowel weinig licht als zeer fel licht, mits je gebruik maakt van een geschikte CFexpress Type B geheugenkaart en/of UHS-II SD-kaart. Ook is het dus mogelijk om beelden door te sturen naar al je digitale apparaten of te delen met al je vrienden of familie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.