Nikon Z9, welke geheugenkaart is de beste match?

De Nikon Z9 komt uit in december 2021. Deze spiegelreflexcamera van Nikon is de nieuwste toevoeging aan de Z-reeks en heeft absoluut sensationele specificaties. De Nikon Z9 gaat namelijk over een 45,7 megapixel CMOS sensor beschikken. Ook wordt de Nikon Z9 één van de meest krachtige camera’s op de markt. De camera kan namelijk 20 beelden per seconde in RAW schieten en zelfs 30 beelden per seconde in JPEG. Ook zal de Z9 beschikken over de mogelijkheid om in 8K te filmen in 30 FPS. Op termijn wordt dit zelfs verhoogd naar 8K in 60 FPS wanneer naar verluid in het voorjaar van 2022 de eerste firmware-update beschikbaar zal zijn. Je hebt met deze camera dus de mogelijkheid om beelden te schieten in topkwaliteit. Daarnaast beschikt de Nikon Z9 ook over een extreem snelle EXPEED 7 beeldprocessor die al je geschoten materiaal supersnel omzet in afbeeldingen. Om al deze beelden te kunnen opslaan heb je een geheugenkaart nodig. De Nikon Z9 beschikt over 2 geheugenkaartsloten die CFexpress Type-B kaarten of XQD kaarten ondersteunen.

  • Sensor: Dual Pixel CMOS
  • Resolutie: 45,7 Megapixel
  • Objectief: AF
  • Beelden per seconde: 20 BPS in RAW, tot 30 BPS in JPEG
  • Video: 8K met 30/60 FPS, 4K met 120 FPS
  • Scherm: verticaal en horizontaal kantelbaar 3,2 inch LCD touch screen
  • Gewicht body: 1160 gram
  • Opslag: CFexpress Type B of XQD 2x

Welke CFexpress Type-B kaart is geschikt voor mijn Nikon Z9:

De nieuwe systeemcamera van Nikon, de Nikon Z9. Haal het optimale uit de Nikon Z9 met een CFexpress geheugenkaart.

De Nikon Z9 kan opnamen maken in 8K met 30 FPS en in 4K met 120 FPS. Dit zijn beelden van uitzonderlijk hoge resolutie en nemen veel ruimte in beslag. Zaak is dat deze beelden snel weggeschreven worden van de buffer van de camera naar de CFexpress Type-B kaart. Deze kaarten halen uitzonderlijke overdrachtssnelheden en zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld 8K RAW foto’s te schieten of 8K video-opnamen te maken.

Sony CEB-G CFexpress 256 GB Type B Tough’ is de beste match voor de Nikon Z9.

Deze CFexpress Type B kaart van Sony biedt razendsnelle overdrachtssnelheden en een surplus aan sterkte en robuustheid. Deze geheugenkaart heeft een leessnelheid tot 1700 MB/s en een schrijfsnelheid tot 1480 MB/s. Daarnaast beschikt de kaart over de Tough Performance van Sony wat betekent dat deze kaart is ontwikkeld voor professioneel gebruik in de zwaarste omstandigheden. Verder is deze kaart absoluut geschikt voor de nieuwste high-end camera’s zoals de Nikon Z9. Deze geheugenkaart is verkrijgbaar in 128 GB, 256 GB en 512 GB.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.